0 Items - 0.00lei
0
  • Nici un produs in cos.

Libidoul feminin

Libidoul feminin

Libidoul feminin

Motorul sexualitatii este dorinta. Fara ea, placerile devin obligatii conjugale, fara senzatii sau emotii. Dar de unde provine aceasta? Cum se  manifesta in randul femeilor?  Iata cateva explicatii.
Diferiti factori, atat fizici cat si psihologici sunt responsabili pentru declansarea dorintelor sexuale: modul de viata, educatia, hormonii, fanteziile, sentimentele. Cand dorinta este la apogeu, se creeaza o excitare fizica: vaginul se lubrefiaza, sfarcurile se intaresc.

Hormonii si libidoul feminin
Hormonii responabili pentru dorintele sexuale sunt  estrogenul si testosteronul  produsi de ovare. Fluctuatiile hormonale, mai ales in timpul menstruatiei, influenteaza libidoul feminin. In zilele care preced ovulatia, se  inregisteaza un varf de estrogen, asadar libidoul este la apogeu (asta daca nu luati contraceptive). Studiile stiintifice au constatat ca dupa nastere, femeile secreta prolactina, un hormon anti-dorinta. Ceea ce explica de ce viata sexuala dupa sarcina devine deseori o problema pentru numeroase cupluri.

Factorii psihologici si libidoul
Educatia, cultura, tabuurile sociale si religioase vechi de secole exercita inca o presiune morala asupra femeilor si asupra libidoului feminin, care isi exprima mai greu dorintele decat barbatii. De altfel, femeile deosebesc mai greu dorintele sexuale de sentimente. Ele au nevoie de tandrete pentru a face dragoste. Femeile sunt foarte sensibile la locul si atmosfera creata. Trebuie sa se simta destinse, departe de problemele cotidiene pentru a face dragoste.

Libidoul feminin influentat de varsta si dorinta sexuala
Libidoul feminin creste in timp si mai ales odata cu experienta. Maturitatea sexuala a femeilor se situeaza in jurul varstei de 35 de ani iar la menopauza, nivelul de esterogen scade, ovarele produc mai putin testosteron. Dar cum factorii psihologici intervin, aceasta nu duce neaparat o scadere a apetitului sexual. Femeile au acum mai mult timp sa se gandeasca la ele si la barbatul iubit, acorda mai mult timp vietii sexuale. Acest lucru inseamna deseori o renastere a dorintelor.

Lipsa libidoului feminin
Problemele de sanatate, medicamentele, stresul,  oboseala sau problemele de cuplu pot influenta negativ libidoul femeii. Se poate intampla ca scaderea lui sa fie temporara. Dar daca problema nu inceteaza, nu ezitati sa vorbiti cu partenerul, sa consultati un specialist pentru a descoperi cauza lipsei apetitului sexual.

Exista remedii pentru femei, asa cum pentru barbati exista Viagra.
Produsele pentru cresterea sau restabilirea libidoului feminin sunt extrase din plante si de cele mai multe ori se prezinta sub forma unui tratament, ramane la latidudinea dumneavoastra sa alegeti produsul pe care il considerati potrivit si sa va bucurati de efectele acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Recomandate